خدمات ویژه
شماره های تماس: 7-03135548151

رنگ میوه ها و سبزیجات و خواص آن ها

بر اساس وزارت کشاورزی ایالت متحده آمریکا روزانه مصرف حداقل دو فجان میوه و دو و نیم فنجان سبزیجات ضروری می باشد. شما همچنین باید رنگ های مختلفی از میوه ها و سبزیجات را مصرف کنید. به علت این که هر رنگ خاص از گروه سبزیجات و میوه جات دارای خاصیت های مخصوص به خود می باشد. مصرف انواع رنگ های میوه ها و سبزیجات نیازهای گوناگون بدن شما را برطرف می کند. 

.

 

قرمز، آبی و بنفش:
میوه ها و سبزیجات با رنگ قرمز، آبی و بنفش معمولاً حاوی آنتوسیانین می باشند. میوه های قرمز و سبزیجات اغلب حاوی لیکوپن نیز می باشند. آنتوسیانین حاوی آنتی اکسیدان هایی می باشد که منجر به کاهش آسیب وارد شده به سلول ها به علت وجود رادیکال های آزاد شود. آنتوسیانین همچنین موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، سکته، سرطان، تخریب مولوکولی و مشکلات مرتبط با حافظه می شود. لیکوپن نیز احتمال ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این دسته از میوه ها و سبزیجات اغلب حاوی مواد معدنی و ویتامین های ضروری مانند پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ث و اسید فولیک می باشند. ترکیبات موجود در این میوه ها و سبزیجات منجر به بهبود دید و سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به انواع عفونت های مجرای ادراری را کاهش می دهد.

 

.

 

سفید:
میوه ها و سبزیجات سفید رنگ خود را از پلی فنول ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام آنتوکسانتین می گیرند. این ترکیبات احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را کاهش می دهند. برخی گیاهان سفید رنگ مانند سیر حاوی آلیسین می باشند که منجر به کاهش احتمال ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی شده، کلسترول و فشار خون را کاهش می دهد. این دسته از میوه ها و سبزیجات همچنین منابع غنی از پتاسیم، ویتامین ث، فولات، نیکان و ریبوفلاوین هستند. در سال 2011 تحقیقی صورت گرفت که بر اساس آن مشخص شد مصرف میوه ها و سبزیجات سفید رنگ احتمال ابتلا به سکته را کاهش می دهد.

 

.

.

 

زرد و نارنجی:
کاروتنوئید ماده ای است که منجر به ایجاد رنگ زرد یا نارنجی در میوه ها و سبزیجات می شود. کاروتنوئید منجر به ارتقا سیستم ایمنی شده و احتمال ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و مشکلات بینایی را کاهش می دهد. بتا کاروتن نوعی کارتنوید می باشد که در تولید ویتامین آ، فولات، پتاسیم و باریم مؤثر می باشد. در این دسته از میوه ها و سبزیجات ویتامین ث نیز یافت می شود.

.

 

سبز:
کلوروفیل موجب ایجاد رنگ سبز در میوه ها و سبزیجات می شود. برخی از این میوه ها و سبزیجات همچنین حاوی ایندول ها و لوتین می باشند که به ترتیب منجر به کاهش احتمال ابتلا به سرطان و پیشگیری از مشکلات بینایی می شوند. دیگر مواد مغذی شایع در بسیاری از میوه ها و سبزیجات شامل ویتامین آ، ویتامین ث، ویتامین ک و فولات می باشند.