خدمات ویژه
شماره های تماس: 7-03135548151

مواد غذایی تأثیرگذار بر کاهش کلسترول و افزایش سلامت قلب

 

مطمنأ آگاه هستید که پیروی کردن از رژیم غذایی ناسالم می تواند منجر به افزایش سطح کلسترول و چربی بد در بدن شود. اما لازمه پرهیز کردن از این رژیم غذایی تنها عدم مصرف همبرگر، سیب زمینی سرخ شده، غذاهای چرب و ... نمی باشد. شما همچنین باید مقدار زیادی مواد غذایی سالم و مواد غذایی که منجر به کاهش کلسترول می شوند را به رژیم غذایی خود بیفزایید. در ادامه به برخی از موثرترین مواد در کاهش کلسترول اشاره خواهیم کرد.

 

ماهی سالمون
مطالعات اثبات کرده اند که چربی های مفید از جمله امگا-3 برای حفظ سلامت قلب ضروری می باشند. این چربی ها منجر به کاهش سطح ال دی ال (چربی بد) شده، سطح کلسترول خون و تری گلرسیدها را کاهش می دهند، سرعت تشکیل تجمعات چربی در رگ های خونی را کاهش می دهند و منجر به کاهش فشار خون می شوند. برخی از منابع غنی از امگا-3 شامل ماهی به خصوص ماهی سالمون، گردو و ... می باشند.

 

 

روغن های گیاهی
بسیاری از روغن های گیاهی، غنی از امگاه- 3 می باشند و استفاده از آن ها در پخت مواد غذایی از جمله سبزیجات فواید بسیار زیادی را به همراه دارد. برخی از بهترین و پر خاصیت ترین انواع روغن های گیاهی شامل روغن کانولا، گردو، سویا و بذر کتان می باشند. توجه داشته باشید که در مصرف این روغن ها نیز نباید زیاده روی کنید.

 

غلات کامل و محصولات تهیه شده از آن
مطالعات اثبات کرده اند که فیبرهای گیاهی می توانند منجر به کاهش سطح ال دی ال کلسترول خون (چربی بد) شوند. صبحانه بهترین وعده غذایی برای تأمین فیبرهای گیاهی محسوب می شود. سعی کنید همواره در وعده صبحانه خود از جو دو سر پرک شده، نان های تهیه شده از غلات کامل یا سریال های صبحانه تهیه شده از غلات کامل استفاده کنید.

 

توت ها
همه میوه ها دارای مقداری فیبر می باشند. یک موز، یک سیب، یک پرتغال و یک گرپ فروت هر کدام حاوی حدود 3 گرم فیبر می باشند. هر چند که برای به دست آوردن این سه گرم شما باید کل میوه را مصرف کنید. به عنوان مثال یک لیوان آب پتغال تنها حاوی نیم گرم فیبر می باشد. بسیار از انواع توت ها حاوی مقادیر بالایی فیبر می باشند که شما قادر به استفاده از آن ها و تأمین فیبر روزانه خود می باشید.

 

 

آووکادو
این میوه سرشار از انواع چربی های اشباع نشده می باشد. تحقیقات اثبات کرده اند که مصرف یک آووکادو در روز منجر به کاهش سطح ال دی ال کلسترول خون (چربی بد) در افراد دارای اضافه وزن می باشند، می شود.

 

لوبیاها
انواع مختلف لوبیاها منابع غنی از فیبر محسوب می شوند. آن ها منجر به حفظ و افزایش سلامت قلب می شوند. لوبیاها را جایگزین گوشت در رژیم غذایی خود کنید. با انجام این کار حجم عظیمی از فیبر را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و جذب کلسترول و چربی های اشباع شده را کاهش می دهید.

 

مغزیجات
مغزیجات و انواع آجیل منابع غنی از انواع مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر و چربی های اشباع نشده محسوب می شوند. هر روز یک مشت آجیل ترکیبی از گردو، بادام، بادام هندی و ... همراه با سالاد یا به تنهایی مصرف کنید.

 

 

شکلات
حتی دسرها نیز می توانند برای سلامت قلب مفید باشند. دانه های کاکائو حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان به نام فلاونوئید می باشد که منجر به کاهش کلسترول می شوند. به صورت معمول هر چه درصد کاکائو بیشتر باشد، به همان نسبت میزان آنتی اکسیدان نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین توصیه می شود به جای مصرف انواع شکلات های شیری، شکلات تلخ با میزان کاکائو بالای60% استفاده کنید.

 

 

اسفناج
همه سبزیجات حاوی فیبرهایی می باشند که منجر به کاهش سطح کلسترول خون می شوند. اما اسفناج منبع بسیار غنی از فیبر می باشد. هر یک فنجان اسفنجا حاوی 6 گرم فیبر می باشد. شما حتی قادر به فریزر کردن این سبزیجات می باشید، انواع یخ زده و فریز شده این سبزیجات به اندازه انواع تازه آن حاوی فیبر می باشند.