با تحققات صورت گرفته در این زمینه مشخص شده است که ارتباط غیر قابل انکاری بین نشستن در بازه های زمانی طولانی مدت و برخی از مشکلات سلامتی از جمله چاقی و سندرم متابولیک (گروهی از عوامل خطرساز که منجر به افزایش فشار خون، افزایش سطح قند خون، چربی اضافی اطراف شکم و سطوح غیرعادی کلسترول می شوند) وجود دارد. نشستن بیش از حد همچنین منجر به افزایش احتمال مرگ ناشی از بیماری های قلبی و سرطان و در کل منجر به کاهش طول عمر افراد می شود.
سیستم بدن ما انسان ها به گونه ای شکل گرفته است که آمادگی و توانایی تحرک در طول روز را دارد. و هنگامی که فردی برای مدت زمانی طولانی میزان تحرک روزانه را کاهش می دهد مثل این می ماند که به بدن خود دستور می دهد تا خود را از بین ببرد.
در یک مطالعه وضعیت سلامت افرادی که کم تر از دو ساعت در طول روز را در مقابل تلویزیون می گذارنند، با وضعیت سلامت افرادی که بیش از چهار ساعت در طول روز را در برابر تلویزیون می گذرانند مورد مقایسه قرار گرفت. در نتیجه این مطالعه مشخص شد، افرادی که مدت زمان بیشتری را به صورت نشسته صرف مشاهده تلویزیون می کنند بیشتر در خطر ابتلا به شرایط زیر قرار دارند:
• افزایش احتمال فوت ناشی از انواع حواداث تا حدود 50%
• افزایش خطر ابتلا به انواع بیماری ها قلبی و عروقی از جمله درد قفسه سینه یا حمله قلبی تا حدود 125%
افزایش خطر ابتلا به انواع بیماری های ذکر شده جدا از دیگر علایم افزایش دهنده احتمال ابتلا به این بیماری ها از جمله فشار خون بالا و مصرف سیگار و انواع دخانیات می باشد.
مساله مطرح تنها نشستن در برابر تلویزیون نمی باشد بلکه نشستن پشت میز کار یا ماشین، همگی برای سلامتی مضر می باشند. حتی به نظر نمی رسد که گذارندن چند ساعت در طول هفته در باشگاه یا انجام فعالیت های شدید یا متعادل ورزشی نیز تأثیر چندانی در کاهش خطر ذکر شده داشته باشد.
تنها راه حل، این است که کم تر بنشینید و بیشتر تحرک داشته باشید. در هر مکان و شرایطی که حق انتخاب با شماست و به نحوی امکانش برای شما فراهم می باشد باید بیشتر باایستید و کم تر بنشینید. یا در صورت امکان در محیط کار به دنبال راه حل هایی باشید که مدت زمانی نشستن شما را کاهش دهد به عنوان مثال:
• هنگامی که با تلفن صحبت می کنید یا نهار می خورید باایستید.
• اگر شما مدت زمان زیادی را پشت میز کار خود می گذارنید، میز کار خود را با انواع میزهایی که پشت آن امکان کار کردن به صورت ایستاده وجود دارد، جایگزین نمایید.
• از هر فرصتی که در محیط کار پیش می آید برای پیاده روی و ایستادن استفاده کنید.
تحرک، حتی تحرک با سرعت بسیار کم همیشه تأثیر گذار می باشد و در نتیجه آن کالری بیشتری سوزانده می شود، احتمال کاهش وزن و افزایش انرژی نیز وجود خواهد داشت. از طرفی فرآیندهای زیستی مرتبط با تجزیه شکر و چربی در سلول ها و ماییچه های بدن در طول مدت 90 ثانیه ایستادن فعال خواهد شد. هنگامی که شما مدت زمان طولانی را صرف نشستن در طول روز می نمایید امکان بروز این تغییرات مثبت در بدن را کاهش می دهید و متعاقبا احتمال بروز انواع مشکلات سلامتی از جمله دیابت و مشکلات قلبی در شما افزایش پیدا می کند.
در ادامه به برخی از این عوارض که سرتا سر بدن را درگیر می کند اشاره شده است: